Η ομάδα

Μαρία Δερμεντζή

Founder & CEO

Γεια! Με λένε Μαρία. Σπουδάζω Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θεσσαλονίκης, αλλά αποφάσισα πως αυτή μου η ιδιότητα δεν με ικανοποιεί πλήρως και έτσι άρχισα να ασχολούμαι με κάτι πιο πρακτικό και δημιουργικό. Έμαθα να γράφω κώδικα έτσι ώστε να μπορώ να φτιάχνω όμορφα websites και να μεταφέρω τις ιδέες και τις σκέψεις μου στον κόσμο του διαδικτύου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mariadermentzi.com.

Αναστασία Σιάπκα

Founder & COO

Γεια! Είμαι η Αναστασία και σπουδάζω στη Νομική Α.Π.θ. Καθώς τρέφω βαθιά αγάπη για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα εντρυφούσα στη μελέτη μιας επιστήμης τόσο πρακτικής όσο ο προγραμματισμός. Η σχέση μου με την τεχνολογία εν γένει ξεκίνησε ως σχέση αμηχανίας και κατέληξε σε σχέση λατρείας, όταν συνειδητοποίησα πως είναι σαν μαγικό ραβδί ικανό να πραγματοποιήσει κάθε μου ιδέα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.anastasiasiapka.com.

Ανθή Μαλτέζα

Co-founder & CIO & Graphic designer

Γειά! Είμαι η Ανθή. Έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και Design & Digital Media στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Σχεδιάζω με ό,τι μέσο έχω διαθέσιμο: μολύβι και χαρτί, μαρκαδοράκια, vector graphics editor, html, css, php, ακόμα και javascript αν έχω κέφια. Ρώτησέ με ότι θέλεις @Anthi_Mi .

Ελένη Προβοπούλου

Co-founder & CCO

Γεια, είμαι η Ελένη! Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.θ. και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πληροφορικής και Διοίκησης, ενώ αυτή την περίοδο σπουδάζω γραφιστική. Εργάζομαι ως freelance Σύμβουλος Marketing και Επικοινωνίας αλλά όταν δημιούργησα το Womency blog κατάλαβα πως η σχέση των γυναικών με την τεχνολογία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Γνωρίζοντας την Μαρία και την Αναστασία συνειδητοποίησα πως συμβάδιζαν τα θέλω μας και ενσωματώθηκα στην ξεχωριστή ομάδα του Code it Like a Girl!

Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Co-founder & CFO

Γεια! Είμαι η Μαρία-Νεφέλη και σπούδασα Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά στο Bocconi Univesity του Μιλάνο. Δηλώνω δημιουργική και λάτρης του Digital Marketing με το οποίο ασχολούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 2 χρόνια! Το code it like a girl ,ωθώντας με να έρθω σε επαφή με τον κώδικα, μου προσέφερε ένα μέσο με το οποίο θα μπορούσα να “παλέψω” πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μου διαφορετικά. Ως μέλος πλέον της ομάδας και newbie στον κώδικα, θέλω να εξοικειώσουμε όλο και περισσότερες γυναίκες με αυτό το τόσο δυνατό μέσο που μπορεί να τους αλλάξει την ζωή!

Όλγα Ματούλα

Co-founder & Project Manager

Γεια! Με λένε Όλγα. Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών στο Δ.Π.θ. και τώρα παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος με αντικείμενο την υπολογιστική όραση και τα 3Δ γραφικά. Ο προγραμματισμός για μένα είναι ένα συναρπαστικό εργαλείο δημιουργίας που μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσω τις ιδέες μου και να τις μεταφέρω στον δυαδικό κόσμο αναπτύσσοντας εφαρμογές χρήσιμες για τον κόσμο.

Οι advisors

Ειρήνη Σοφικίτη

Marketing Advisor & Athens Ambassador

Γεια σας! Ονομάζομαι Ειρήνη Σοφικίτη -οι φίλοι με φωνάζουν και Σόφι! Έχω τελειώσει το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΑΣΟΕΕ και τώρα εξερευνώ με τρέλα τον ψηφιακό κόσμο και το Digital Marketing ενώ παράλληλα, μαθαίνω και Ιταλικά! Στην ομάδα του Code it Like a Girl βρίσκομαι γιατί αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανάγκη των νέων τεχνολογιών και του προγραμματισμού στις ζωές μας σήμερα ως εργαλεία για καινοτομία και δράση!

Λουίζα Λοΐζου

Education - Technology Advisor & UK Ambassador

Με λένε Λουίζα και σπουδάζω Computer Science στο University of Leicester. Μου αρέσει να ψάχνω ό,τι έχει σχέση με την τεχνολογία και ιδιαίτερα με τον προγραμματισμό. Έμαθα να γράφω κώδικα απο μικρή λαμβάνοντας μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς με αποτέλεσμα να κάνω αυτό που μ’αρέσει και επάγγελμα. Μου αρέσει να επινοώ νέους συναρπαστικούς τρόπους ώστε να κάνω τα δικά μου Applications που και αυτά με τη σειρά τους θα είναι χρήσιμα στον καθένα από εμάς!