Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν περισσότερα κορίτσια έγραφαν κώδικα και αγαπούσαν την τεχνολογία; Ο οργανισμός Iridescent σε συνεργασία με το Google Made with Code και το UN Women αποφάσισαν να εμπνεύσουν τη νέα γενιά κοριτσιών μέσα από έναν διαγωνισμό τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Το Technovation Challenge έρχεται λοιπόν για πρώτη φορά και στην Ελλάδα! Στον διαγωνισμό αυτό ομάδες κοριτσιών 10 έως 18 ετών από όλο τον κόσμο καλούνται να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα διάρκειας 12 εβδομάδων και να δημιουργήσουν ένα mobile app που θα δίνει λύση σε προβλήματα της κοινωνίας τους. Οι 10 καλύτερες ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στο San Francisco και θα διεκδικήσουν έπαθλα αξίας 20.000$!

Για τον διαγωνισμό δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση προγραμματισμού ενώ παράλληλα όσοι γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και φοιτήτριες θέλουν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση κάποιας ομάδας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως Mentors. Οι φετινές κατηγορίες από τις οποίες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα επιλέξουν το θέμα της εφαρμογής τους έχουν βασιστεί στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals) και είναι οι εξής: Υγεία, Εκπαίδευση, Ειρήνη, Φτώχεια, Ισότητα ή Περιβάλλον.

Δηλώστε συμμετοχή έως 08/01 στο my.technovationchallenge.org! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο [email protected] .

#LeadTheChange #Technovation2017