Τον Αύγουστο του 2014 συνέλαβα την ιδέα του Code it Like a Girl ως τον πρώτο οργανισμό στην Ελλάδα που θα παρέχει εργαστήρια κώδικα σε γυναίκες και κορίτσια, με σκοπό αυτές να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνολογικές δεξιότητες για να καινοτομήσουν και να μειώσουν το χάσμα εκπροσώπησης του φύλου στον τομέα της τεχνολογίας. Ο οργανισμός μας έφτασε σε σημείο να αποτελείται από περισσότερα από 50 μέλη και δίδαξε βασικές γνώσεις κώδικα σε περισσότερες από 250 γυναίκες και κορίτσια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. (Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα «Σχετικά» )

Σήμερα το Code it Like a Girl αλλάζει κατεύθυνση. Αναλύοντας τις αξιολογήσεις των προηγούμενων ετών κατέστη σαφές ότι αυτό που κατά κύριο λόγο χρειαζόταν το κοινό μας ήταν μία ώθηση στην αυτοπεποίθησή και καθοδήγηση στις επιλογές. Αντί για εργαστήρια προγραμματισμού, αποφάσισα να διευρύνω τον αντίκτυπο του CLG και να προσφέρω μέσα από τα κανάλια μας τα απαραίτητα εργαλεία με τα οποία μπορεί κάποια να διαχειριστεί και να αναδείξει τις δεξιότητές της. Φυσικά, η τεχνολογία θα παραμείνει το κεντρικό αλλά όχι το αποκλειστικό πεδίο ενδιαφέροντος.

Το επόμενο διάστημα, θα καθοδηγώ τη δημιουργία περιεχομένου μέσω του οποίου μπορείς να βρεις τεχνολογικά how-to’s, ευκαιρίες, χρήσιμες πληροφορίες για την επαγγελματική σου εξέλιξη, συνεντεύξεις ατόμων που μας εμπνέουν, τεχνολογικές εξελίξεις, αφηγήσεις προσωπικών εμπειριών και φυσικά άρθρα με αντικείμενο τον φεμινισμό. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως κύριο στόχο να ενισχύσει τις φωνές των γυναικών και να εξασφαλίσει ότι θα λαμβάνουν όλη την απαραίτητη ώθηση και γνώση για να πετύχουν τους στόχους τους.

Το σημερινό Code it Like a Girl επικροτεί την διαφορετικότητα, την περιέργεια (τόσο με την έννοια του weirdness όσο και με την έννοια της φιλομάθειας) και την αυθεντική έκφραση περισσότερο από ποτέ και αυτά τα στοιχεία θα είναι πάντα ευπρόσδεκτα εδώ. Επομένως, αν βρίσκεις τον εαυτό σου σε κάποιο από τα παραπάνω, τότε μείνε εδώ ή ακόμα καλύτερα… GET INVOLVED!

Πώς να συνεισφέρεις:
Θέλεις να γράψουμε για κάτι συγκεκριμένο; Πρότεινέ μας θέμα!
Θέλεις να γράψεις για το Code it Like a Girl; Ρίξε μια ματιά εδώ!
Θέλεις να προωθήσεις αγγελίες εργασίας της εταιρίας σου στο κοινό μας; Ενημέρωσέ μας σχετικά μέσω της φόρμας για να διερευνήσουμε τρόπους συνεργασίας!

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που στηρίξατε το Code it Like a Girl 1.0 είτε διαθέτοντας εθελοντικά το χρόνο και τις δεξιότητές σας είτε παρέχοντας μας πολύτιμους πόρους! Το Code it Like a Girl 2.0  καλωσορίζει κάθε νέα υποστήριξη στη συνεχιζόμενη αποστολή του για μία κοινωνία όπου οι γυναίκες θα έχουν εμπιστοσύνη στις τεχνολογικές τους δεξιότητες καθώς και ίσες ευκαιρίες για να καινοτομήσουν και να διοχετεύσουν την δημιουργικότητά τους προς την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δραστήριοι για το Code it Like a Girl, γι’αυτό μείνετε συντονισμέν@ για περισσότερα!

Sincerely yours,
Μαρία

PS: Για να μην ξεχνιόμαστε ?

Ο προγραμματισμός είναι η νέα lingua franca και ο κόσμος μας χρειάζεται περισσότερες γυναίκες που τη μιλούν.